Onzekerheid over borstvergrotingen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom vrouwen een borstvergroting laten doen. Dit kan te maken hebben met onzekerheid over te kleine, hangende borsten. Hoewel er geen taboe meer is om een borstvergroting te laten uitvoeren en nu een van het meest uitgevoerde cosmetische ingrepen is geworden zijn er nog steeds verschillende redenen waarom vrouwen een borstvergroting nog niet aandurven.

Imago
Vrouwen hechten heel veel waarde aan hun imago. Door middel van showbizz en sociale media ervaren steeds meer vrouwen een bepaalde onzekerheid over hun eigen lichaam. Dit zorgt ervoor dat vrouwen steeds meer bewust worden van onzekerheden van de eigen borsten. Een borstvergroting kan als oplossing worden gezien om deze onzekerheden weg te nemen. Hoewel de media ervoor heeft gezorgd dat de drempel om een borstvergroting te ondergaan lager is geworden. Streeft de vrouw toch naar een imago van natuurlijke schoonheid. Een cosmetische ingreep zoals een borstvergroting kan negatieve gevolgen hebben op het imago.

Borstvergroting prijzen
Vrouwen zouden kunnen schrikken van de verschillende prijzen die tegenover een cosmetische ingreep zoals een borstvergroting staat. Vaak is de onwetendheid over de borstvergroting prijzen vaak een kwestie dat veel vrouwen afschrikt. Er zijn verschillende prijzen die verschillen klinieken aanhouden voor het uitvoeren van een cosmetische ingreep. Vaak beginnen de prijzen bij ongeveer 2000, – euro.

Cognitieve dissonantie
Veel vrouwen zijn bang dat ze achteraf niet tevreden zullen zijn met de vergrootte borsten en jaren later spijt zullen hebben van de borstvergroting. Zelfs bekende Nederlanders komen openlijk ervoor uit spijt te hebben van hun borstvergroting. Zo liet Fajah Laurens onlangs in de media weten, spijt te hebben van een borstvergroting die ze jaren terug heeft laten uitvoeren.

Om al de bovenstaande onzekerheden om een borstvergroting te laten uitvoeren weg te nemen is het van belang om je goed te laten informeren voordat je een borstvergroting ondergaat. Er is veel borstvergroting informatie online beschikbaar. Dus laat je informeren zodat onzekerheden kunnen worden weg genomen.